luni, 1 aprilie 2013

Joculeţe preferate până la 1 an şi 4 luni.

            M-am gândit că ar fi interesant să fac o listă a jocurilor preferate de Ana până la vârsta de 1 an şi 4 luni, cât are acum, cu gândul la faptul că ar putea reprezenta o sursă de inspiraţie şi pentru alţi părinţi.
Una din jocurile preferate, încă de când era mică mică (nu că ar fi foarte mare acum) este „cucu- deeee”. Încă nici nu zicea mama sau tata şi ea zicea deee, provocându-mă să mă joc cu ea. Şi acum ne jucăm cucu-deee, dar am mai evoluat, se ascunde acum după pat, după halatul de baie, după o carte, după orice sau mă ascund eu şi ea aşteaptă să apar.
            De asemenea, îi place foarte mult să o fugăresc prin pat înainte de a face nani, când trebuie să o schimb în pijama, eu mă fac că nu pot nicicum să o prind, iar ea râde de mama focului.
            Câteodată trag pătuţul ei în mijlocul camerei şi ne fugărim una pe cealaltă, deşi ei place mai mult să fug eu după ea şi să o prind.
            Dansul este iarăşi o pasiune a ei (comuna cel mai probabil cu aproape toţi bebeii), dansează oricând prinde un ritm, chiar şi pe zgomotul făcut de aspirator, ceea ce ne distrează teribil. Dacă Ana nu dansează pe o melodie, înseamnă că trebuie să sune groaznic.
            Apoi mai avem hrănitul pisicii Boris prin geamul de la hol. Săraca pisică, îi tot plimbă mâncarea pe sub nas dincolo de geam, iar ea e leşinată de poftă, nu alta. Eheeee, ce gândeşte ea, dacă aş putea să trec prin geam, ce bine ar fi!
            I-am mai cumpărat când avea doar câteva luni o minge din pluş foarte colorată, pe care bineînţeles că nici nu a băgat-o în seamă până a început să meargă şi doar atunci am început să ne jucăm cu ea. Fiindcă nu se ţinea bine pe picioare, o ţineam de mâini şi ne făceam că alergam după minge, ea fiind mai mult cu picioarele prin aer, iar când ajungeam eu lângă ea îi dădeam şut cu piciorul. O distra foarte tare chestia asta, şi încă o mai distrează, doar că acum o ţin doar de o mânuţă - chit că ar putea bine mersi să facă şi asta singurică dar e muuult mai bine cu mami;) – iar ea este cea care dă şut la minge.
            Cu siguranţă că noi nu suntem singurii părinţi cu spatele „rupt” de-atâta călărit. Bineînţeles că îi place la nebunie treaba asta şi îşi intră foarte bine în rol când începe să strige „diiiiiii”.
            Cărticelele sunt o ocupaţie zilnică a noastră. Fie că sunt doar cu imagini simple cu animale, fie că sunt frumos desenate cu diferite personaje şi cuprind mici povestioare, toate ne plac. Foarte interesante sunt cele cu animale de mângâiat (fiecare animal are un petec de blăniţă de mângâiat) sau cele cu mănuşă marionetă încorporate. Din acestea ultimele avem două, una cu o răţuşcă, care e şi preferata Anei, iar cealaltă cu un papagal.
            Jocul poc poc este un joc inventat de Ana, poate de aceea îl iubeşte aşa de tare. În schimb, noi nu suntem mereu în asentimentul eiJ, dar nu prea avem încotro. Această tevatură a pornit de la faptul că în baie avem un raft mai jos pe care ţin jucăriile de baie ale Anei. Ea le ia frumos, una câte una şi face poc poc cu ele în cadă. Numele joculeţului vine chiar de la faptul că atunci când le aruncă strigă poc poc cu mare foc. Necazul e când sursa ei de poc poc se termină şi începe să arunce în cadă şi alte lucruri dacă le prinde.
            Jocul cu baloanele – două balonaşe umflate puţin mai moale să nu se spargă uşor şi una bucată mămică sau tătic care să le lovească. Distracţie garantată.
            În cadrul activităţilor de afară, cel mai mult o distrează să fugărească pisicile, că doar de aia avem taman trei. Pe locul doi se află pasiunea ei pentru pietre, le culege pe toate pe care le întâlneşte, le plimbă, le gustă dacă nu o văd (ei, ei), mare iubire pentru ele.
            Cred că aş mai putea da câteva exemple, dar acum nu îmi vin în minte, aşa că rămâne să fac listei un upgrade.
            Aici nu au intrat jucăriile cu care îi place să se joace, deoarece acest lucru va fi subiectul unui alt articol.
Dar copilaşii voştri cum obişnuiesc să se joace?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Jo's blog :) Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template