vineri, 20 septembrie 2013

Învăţăm legumele. Partea I.

       Deja fiind destul de stăpâne în domeniul animalelor domestice şi unele sălbatice, suficient zic eu pentru vârsta ei, am hotărât zilelea acestea să îi fac o introducere măsmăruţei în lumea legumelor. Acum, mai ştie ea una alta, că doar le vede zi de zi în farfurie, dar până acum niciodată nu le-am adunat la un loc şi să le numim. Ca toată această mică avetură să fie una distractivă, am creat o mică poveste şi un platou de desfăşurare a povestirii. Cred că ar fi fost puţin cam fad să îi pun în faţă măsmăruţei o parte din legumele pregătite şi să le numim. Le-am încorporat astfel în mica noastră scenetă, pregătită în timp ce dormea, ca să pot să mă desfăşor corespunzător.

        De ce aveţi nevoie:
  • legume - eu am pregătit pătrunjel, castravete, cartof, ceapă, usturoi, gogoşar, ardei şi o roşie. Restul legumelor, o să le introduc pe rând, ca să nu fie prea multe;
  • un coşuleţ;
  • post-it-uri (eu aveam în formă de măr)

Legumele le-am împrăştiat prin toată camera, iar de la una la alta am presărat post-it-uri cu săgeţi trasate cu creionul. 
Am pornit la cules de legume prin "grădină" înarmate cu coşuleţul. Am strâns de la un colţ o roşie, 


apoi am strâns toate hărtiuţele cu săgeţi, am ajuns şi la castravete, aflat în alt colţ al grădinii, 


urmat fiind apoi de cartoful ce se afla la moara de vânt. 


Ca să vezi, treptat am ajuns şi la grădinăreasa care ţinea în braţe pătrunjelul, 


căţelul păzea straşnic gogoşarul, 


iar într-o borsetă se afla ascuns bine de tot ardeiul (aici nu am reuşit să fac nicio poză ca lumea). La final, stăteau pe o tavă, ţinute în braţe de girafă ceapa şi usturoiul.


Toate, toate le-am dus cu coşuleţul în bucătărie, 


unde le-am înşirat pe masă şi le-am admirat. Apoi le-am numit, tăiat, le-am mirosit, am pus limbuţa pe ele, ne-am strâmbat la toate:), 


iar la sfârşitul poveştii, măsmăruţa a ştiut care e ardeiul şi care cartoful, a spus de altfel şi "adei". Mami a luat mai apoi unele legume să le facă salată din ele. Totuşi, punctele forte ale activităţii noastre au fost post-it-urile şi coşuleţul, care a devenit noua ei jucărie şi de fapt, noul pat pentru păpuşi.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Jo's blog :) Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template