luni, 30 septembrie 2013

Limbaj şi comunicare. Se scufundă sau pluteşte?


Această activitate este una nouă pentru noi şi se desfăşoară ...unde oare?...exact în locul preferat al măsmăruţei, în cadă, unde se găseşte muuultă apă. Ce trebuie să faceţi e ca înainte de a intra în băiţă să
căutaţi împreună jucării sau obiecte care se scufundă şi care nu se scufundă. Aceasta este prima parte distractivă a jocului fiindcă pe lângă căutarea în sine, odată ce aţi găsit obiectul sau jucăria ce o veţi folosi, îl/ o şi numiţi.


Pornind în căutarea "micilor comori" numai bune de scufundat dar şi de privit cum plutesc, i-am înmânat coşuleţul preferat - coşuleţ în care de altfel ţineam şi eu ca tot omul cartofi şi ceapă, dar deh, dacă tocmai acela i-a picat cu tronc, ce aş putea face?- şi ne-am pornit pe scotocit. Am pus în el răţuşte, că de ele am dat prima dată şi mai apoi un căluţ şi un cocoş de plastic ce am bănuit că nu vor pluti, delfinul nr. 1, delfinul nr. 2, o piatră, o scoică, etc. Următorul pas a fost să intrăm la băiţă, unde eu i-am dat pe rând câte o jucărie/obiect din coşuleţ, ea o punea în apă, iar eu îi spuneam dacă pluteşte sau nu. Noroc cu piatra, scoica, căluţul şi cocoşul, ele au salvat situaţia, căci în rest toate au plutit. Pe lângă căutat, numit, observat, măsmăruţa s-a mai şi distrat. Unu, îi place tare mult să se plimbe cu coşuleţul şi să pună chestii în el, doi, a studiat intens şi numit animăluţele din plastic puse în coş, şi trei, i s-a părut tare haios cînd îi explicat care şi cum pluteşte sau se scufundă. Chit că puteţi să folosiţi orice...sau...hmmmm, aproape orice!
Spor la scotocit şi joacă!0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Jo's blog :) Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template