miercuri, 9 octombrie 2013

Joc senzorial messy play şi un moody face (sau modelino).

Astfel cum am menţionat în ultima postare, urma să mai pregătesc ceva asemănător omiduţei noastre. De data aceasta însă, înainte de a face un nou moody face, aşa cum i se spune prin alte ţări, ne-am jucat. Dar ne-am jucat serios de tot, circa 2 ore, ceea ce este un record pentru măsmăruţă în materie de joacă. Deşi ideea am tot văzut-o pe blogurile din străinătate, am tot amânat punerea ei în practică fiindcă până acum ceva vreme puteam ieşi afară la groapa cu nisip şi ne jucam acolo. Şi da, aşa cum bănuiţi, este ceva ce se aseamănă cu nisipul, însă mult mai fin şi mai uşor de folosit, iar Ama l-a intitulat pe bună dreptate "praf de lună şi de stele".

Cu făină şi puţin ulei puteţi face şi voi acasă minunăţia de "nisip" cu care măsmăruţa s-a distrat grozav de bine două zile la rând, iar dacă vreţi să îmbogăţiţi această experienţă senzorială, puteţi adăuga puţin colorant alimentar şi nucă de cocos. Miroase grozav, iar măsmăruţa a şi gustat puţin, aşa a fost de încântată.


Evident că şi animăluţele noastre au fost invitate la nisip.

Varianta cu nucă de cocos.


La sfârşit nu e necesar să aruncaţi compoziţia, ci puteţi în ambele variante (fie făina simplă cu ulei, fie cea cu nucă de cocos) să o puneţi într-un balon şi să faceţi un moody face. De ajutor vă poate fi o pâlnie şi o linguriţă cu coada lungă fiindcă făina se lasă puţin greu dirijată în balon. Faceţi ochişori, năsuc, o guriţă şi gata! Această jucărioară este un bun exerciţiu de motricitate pentru copii şi de ce nu, de creativitate, plus că este potrivit oricărei vârste.


Spor la joacă!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Jo's blog :) Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template