sâmbătă, 19 octombrie 2013

Primul puzzle. Culoare, formă, asociere.

De câteva luni am cumpărat o jucărie foarte frumoasă pentru măsmăruţă pentru a o folosi ca primul nostru puzzle. Nu am ştiut când efectiv se va juca cu ea, de aceea am făcut cunoştinţă cu jucăria chiar după ce a fost cumpărată. Destul de greu de greu de făcut puzzel-ul şi chiar de pus paharele la locul lor pentru ea la acel moment.

Dar iată că acum, la 22 de luni, a sosit vremea când măsmăruţa a devenit din ce în ce mai interesată de potriviri de obiecte, asocieri şi de acest puzzle.


Este o jucărie mare, veselă şi poate fi folosită nu doar pentru a face un puzzle ci şi pentru exersarea culorilor şi formelor. Din păhărele poate fi construit un turn, pe lângă exerciţiul pe care copilaşul trebuie să îl facă pentru a le pune corect la locul lor, acestea la bază având diferite forme. Cum noi suntem în proces de învăţare a formelor, măsmăruţa le pune în mod corect la locul lor prin asociere, deoarece pe fiecare păhărel este desenat un animal ce corespunde locului aferent.


Cele patru piese de ale puzzel-ului sunt colorate diferit în roşu, albastru, galben şi verde, iar îmbinările sunt sub forme geometrice.


Cu asistenţă şi uneori cu puţin ajutor, măsmăruţa reuşeşte să-l facă până la urmă, toată activitatea fiind presărată cu mici lecţii despre culori şi forme. Din tot jocul cel mai bine îi reuşeşte asocierea, dar ceea ce mă bucură este că observ deja la ea faptul că se concentrează o perioadă de timp mai lungă decât până acum.

Primele încercări, din vară.


2 comentarii:

  1. E tare draguta jucaria voastra! Simpla si totusi complicata.
    Irina

    RăspundețiȘtergere
  2. Aşa e, e foarte greu pentru ea să potrivească piesele. Chiar dacă ştie unde trebuie să le pună, dacă nu efectuează rotirea în partea potrivită, riscă să nu intre.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Jo's blog :) Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template