duminică, 24 noiembrie 2013

Calendarul nostru de Advent.

Inspiraţia nu m-a lăsat în pace săptămâna aceasta şi iată că a fost musai, musai să particip şi eu la concursul lansat de Bufniţa cea înţeleaptă, cu al nostru calendar de Advent. Povestea acestuia o găsiţi foarte frumos detaliată tot la Bufniţă, aşa că mie nu îmi rămâne decât să arăt ce am lucrat, ce vom face în cele 24 de zile ce preced Crăciunul şi să vă spun o mică poveste legată de calendarul nostru.
Înainte de a mă apuca de lucru am căutat idei de calendare, însă am ales într-un final să creez ceva mai personalizat. "Muza" mea a fost o idee văzută pe Pinterest cu un copac făcut din crengi uscate, care însă erau puse într-o vază, iar de ele erau atârnate bileţele cu cele 24 de zile. Eu am făcut tot un copac din crengi uscate, însă eu am lipit crenguţele pe o planşă şi printre ele am pus diferite elemente create de-a lungul unei săptămâni. Am folosit materiale ca fetru, vată, felii de portocală şi de grepfruit uscate şi desenate pentru a da impresia de fulgi de nea, conuri de brad, coajă de nucă şi nişte pufoşenii culese toamna în timpul plimbărilor noastre (sincer nu ştiu cum le spune).
Acesta este calendarul nostru, iar povestea este împărţită în trei registre.

În registrul unu începe povestea unei fetiţe care nu ştia ce este Crăciunul fiindcă era mică, mică, atât cât poate fi de mică o măsmăruţă. Cu ajutorul mamei a pornit în aventura descoperirii Crăciunului şi a lui Moş Crăciun. Au desenat brazi împodobiţi, au văzut cum arată un om de zăpadă, au pregătit şosetuţele pentru cadouri, au pregătiti casa de sărbătoare, iar măsmăruţa a şi scris o scrisoare lui Moş Crăciun. O scrisoare numai de ea înţeleasă, căci a scris-o cu degeţelele şi câteva acuarele.

Ei, după ce au făcut toate astea, au aşteptat să vină ninsoare. Şi vreme de 10 zile a tot nins şi a tot nins, cu fulgi de portocale şi pufuşori cu moţ de vată de zahăr. Timp în care ele au mâncat nuci şi mere coapte, au băut lapte cu cacao şi au făcut turtă dulce ascultând colinde, mai ales pe cele ale lui Hruşcă, că tare sunt frumoase.
 După atâta aşteptare, au ajuns la ultimele patru zile când gândurile se îndreptau spre cadouri, se auzea deja cântec cristalin de clopoţel, iar mirosul de sarmale şi de cozonac se făceau simţite. În ultima zi au împodobit bradul şi s-au pus la pândă, poate reuşesc să-l prindă pe Moşu. Însă au adormit obosite de atâtea aventuri petrecute în cele 24 de zile şi au plutit uşor pe nori pufoşi de vise. Oare ce le va aduce Moş Crăciun?

10 comentarii:

 1. Superb!!! Imi place tare mult cum a iesit calendarul vostru!
  Multa bafta la concurs!

  RăspundețiȘtergere
 2. Waw!! Foarte frumos! Imi place calendarul vostru! Bafta la concurs!

  RăspundețiȘtergere
 3. Superba ideea voastra!!! E minunat calendarul, iar povestea "la vedere" foarte frumoasa. Un format chiar original, eu una nu am mai vazut un calendar de advent sub forma de tablou. Noi am ales deja un format pentru anul acesta, dar cu siguranta in anii viitori ne vom inspira din creatia voastra. Felicitari si mult succes la concurs! O seara buna.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc, ColorYourLifeinJoy, abia aştept să văd calendarul vostru, ştiu că şi tu faci lucruşoare frumoase. Inspiraţie cu folos să ai:)! O zi minunată!

   Ștergere
 4. Felicitari pentru premiu Jo! Ce ma bucur ca sunteti printre castigatori!

  RăspundețiȘtergere
 5. Felicitari! Imi place enorm de mult si idee ta!

  RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Jo's blog :) Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template