miercuri, 20 noiembrie 2013

Pronunţie şi cântece în limba germană.

Noi am început devreme cu limbile străine. De mică măsmăruţa a ascultat cântece şi apoi, puţin mai târziu, a urmărit şi desene în patru limbi străine: - engleza, germana, spaniola şi franceza. Ceea ce urmăresc eu este o asimilare naturală a acestor limbi, asimilare care se face până la vârsta de 6 ani, despre acest lucru putând să citiţi mai multe pe blogul Ourenglishhomeschool. Dacă cercetările au ajuns la concluzia că e bine să-i expunem pe copii limbilor străine de când sunt mici, există totuşi opinii separate privind vârsta până la care aceştia le învaţă uşor, astfel că unele studii arată că între 2 şi 4 ani sunt asimilate de către copii cel mai bine (sursa).


Azi trăim într-un mediu multicultural şi multilingv, cu atât mai importantă este obişnuirea copiilor noştri cu limbile străine. Recomand să citiţi şi din recomandările de pe site-ul Goethe Institut. Tot aici este susţinută ideea conform căreia părinţii au un rol important în acest proces de învăţare. De asemenea, tocmai am descoperit că au şi magazin de unde se pot cumpăra cărţi în limba germană pentru diferite niveluri de învăţare. Pentru cei mici au cărţi şi până în 10 euro, link-ul îl găsiţi aici.
Germana este o limbă grea, pe care însă nu o cunosc. Cu atât mai dificil a fost să încep acum să citesc în această limbă, pronunţia fiind o necunoscută totală. Dacă până la acest moment a fost uşor, puneam pe youtube cântecelul sau filmuleţul cu desene animate şi gata, lucrurile s-au schimbat puţin odată cu trecerea la cititul din cărţi.
Pentru a citi în această limbă e nevoie de câteva cunoştinţe legate de pronunţie, aceste reguli puteţi să le urmăriţi aici, e un blog pe care l-am descoperit recent şi are mici lecţionare şi în germană, dar şi în engleză.
Aşa cum am spus mai sus, joaca noastră de-a germana a pornit de la cântecele în germană şi desene animate, apoi am ajuns la cărţi simple pentru copii. Azi vă arăt doar ce cântecele urmărim mai cu drag, urmând ca mai apoi să postez şi despre cărticelele noastre în această limbă.

Cântecele le urmărim pe youtube, însă eu i le mai cânt cu ajutorul unei cărţi cu cântece pentru copii.Summ, summ, summ


Alle meine entchen
Backe, backe KukenSuse, libe SuseAlte cântecele pe care le ascultăm noi le puteţi găsi la Copilărie Fericită, unde există un alt pitic amator de limbă germană.

6 comentarii:

 1. Pe didactic.ro mai gasesti lectii de engleza pe intelesul celor mici!
  Sa ai o seara frumoasa si spor la invatat!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulţumesc de informaţie, DaNuTzA:) O seara frumoasa si tie.

   Ștergere
 2. exista niste carticele pentru copiii care acum incep lectiile de germana
  eu am o carticica de la Ed.Aramis
  noi folosim si jocuri de germana gen puzzle pentru a invata cuvinte noi si citim povesti/texte simple
  eu am facut mai demult o lista de site-uri de unde poti alege ce te intereseaza ;)
  http://piticidarvoinici.wordpress.com/2011/12/28/ce-jocuri-folosim-pentru-dezvoltarea-inteligentei-piticilor/

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc piticidarvoinici, e o lista foarte utila. O sa caut si la editura Aramis carticelele cu lectii de germana. O zi frumoasa!:)

   Ștergere
 3. La fix vine articolul asta! Eu vreau sa o dau pe Ana-Hotzomana la gradinita cu predare in limba germana si deja am inceput sa ii pun filmulete la care se uita cu mare interes. E mica deocamdata (1 an si 8 luni) dar am observat ca urmareste cu mare interes si da sa imite unele cuvinte pe care le aude. Sper sa fie un avantaj faptul ca eu nu am uitat inca toat germana din scoala, desi tati recunoaste deja ca o sa fie invidios, ca noi, fetele, o sa avem secrete in germana :))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Îmi pare bine că îţi este util, noi nu avem în zonă grădiniţă cu predare în limba germană aşa că tot greul rămâne pe mine. Nici măsmăruţa nu e cu mult mai mare, dar datorită desenelor în engleză a spus prima dată bye în loc de pa:). Oricum voi o să aveţi secrete, aşa ca între fete, indiferent de ce limbă o să ştie cea mică:))

   Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Jo's blog :) Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template