vineri, 5 septembrie 2014

Delfinariul din Constanţa.

0 comentarii
 Ei, şi iată că a venit momentul ca măsmăruţa să se întâlnească cu cei doi delfini de la Delfinariul Constanţa, Chen Chen şi Ni Ni, două chinezoaice pline de viaţă şi extrem de jucăuşe. Am aşteptat acest moment fiindcă eu am fost cu multă vreme în urmă la delfinariu şi eram aşa de mică, că pe atunci aveau şi un pinguin. Cert e că nu am ţinut mai nimic minte din acea experienţă, cu excepţia micuţului pinguin.
Şi da, deşi nu am mai trecut pe aici cu vreo postare de multă vreme, măsmăruţa e bine, sănătoasă, frumoasă şi extrem de năzdrăvană, iar timpul nostru a devenit destul de limitat.
Dar să nu abat atenţia de la subiectul postului de azi. Delfinariul de la Constanţa m-a surprins în mod plăcut, fiindcă toată distracţia nu se limitează doar la spectacolul celor două delfiniţe. În baza aceluiaşi bilet se poate vizita microrezervaţia şi păsările exotice. Nu sunt adepta păsărilor ţinute în captivitate, dar doar în această situaţia am putut vedea pentru prima data tucanul, papagalul vorbitor Ara sau pasărea rinocer, plus alte păsări care de care mai colorate şi mai frumoase. Mai apoi, se poate vizita o adevărată grădină zoologică, cu câte un iepuraş care o zbugheşte printre picioarele tale, un lac, ponton şi animale bine îngrijite şi nestresate. Cel puţin asta am văzut eu, iar elemente de comparaţie am din nefericire. Poate şi lumina soarelui bătea mai nu-ştiu-cum, poate şi pentru că era plin de părinţi cu copilaşi, poate şi fiindcă am alergat cu măsmăruţa iepuraşul năzdrăvan, poate şi pentru că am dat căpriţelor ceva frunze să mânânce, sau am dat de o veveriţă păpăcioasă foc, însă toate le-am văzut în nuanţa dulceagă a unei veri târzii şi mi-a plăcut. M-am simţit bine, totul culminând cu actul artistic al delfinilor. Ceea ce m-a făcut să apreciez munca antrenorilor lor (da, li se spune antrenori şi nu dresori), mi se pare dificil ceea ce fac şi cred că au nevoie de multă dedicaţie şi dăruire.
Dacă măsmăruţei i-a plăcut? Cu siguranţă, pentru că e topită după animale, iar delfinii au fost o experineţă nouă şi fascinantă pentru ea. Motiv pentru care a trebuit să îi iau la ieşire un delfin...roz. Dar, în final, copii, până la un moment dat, trebuie lăsaţi să savureze lumea lor minunată în care totul este roz, nu?
chen chen şi ni ni

luni, 5 mai 2014

Mozaicul lunii aprilie.

0 comentarii


De luna aprilie a acestui an am profitat cât am putut de mult de soarele care, timid, ne-a oferit cu porţia din razele sale. Iar noi, în joacă, am învăţat că floricelele de primăvară au un miros minunat, că ele atrag albinuţe şi alte gâze, dar că ele, totodată, ne şi bucură privirile.

sâmbătă, 5 aprilie 2014

Usborne Very Fisrt Words - On holiday.

0 comentarii


Well, am ales această cărticică de la Micul cititor în ideea de a ajuta mica măsmăruţă să exerseze limba engleză. Este simplă - imagini simple şi însoţite doar de denumiri ale unor obiecte sau activităţi legate de vacanţă. Suficient pentru un copilaş mic ce este la începuturile vorbirii şi pentru care însăşi limba română este în curs de descoperire. Şi cum mie una îmi stă capul doar la vacanţă, am îndrăznit să încep deja să visez la vară, nisip şi soare. Aşa că ne-am pregătit pentru holiday, sea, sand, sun and beach.


Am cules astfel "de la mare" scoici şi pietre, adică shells and pebbles. Am vorbit despre fishes, boats and waves.

Apoi, înspiraţia ne-a dus mai departe şi măsmăruţa a pictat extrem de concentrată pietricelele mai mari pe care le-a cules.


 Aşadar, în carte sunt arătate câteva activităţi de vacanţă cu familia compusă din părinţi şi trei copii şi un căţel. Ei se pregătesc de plecare "Ready to go" , merg cu cortul "The campsite", la plajă "On the beach", la mare "By the sea", la o cofetărie (aşa aş spune eu) cu loc de joacă şi piscină, unde mănâncă îngheţată şi se răcoresc "The cafe" şi la picnic "Picnic time". Spun eu că este destul de uşor să încropeşti în jurul ei mici activităţi distractive şi să denumeşti câteva obiecte în engleză, pentru o asimilare mai uşoară.
Pe lângă culesul de scoici "de la mare", într-o altă zi am fost "la plajă", unde doar ne-am jucat cu sand şi am purtat pălăria de plajă (care fiind luată anul trecut destul de mare, încă se mai potriveşte). Nisipul l-am adus de la mare, la fel şi pietricelele şi o parte din scoici, este o meteahnă de care nu pot să scap, norocul meu că am unde să îmi pun toţi bolovanii pe care îi aduc de peste tot!
Pentru celelalte activităţi aştept să se facă mai cald pentru a le putea desfăşura afară aşa că, vă spun în limbaj bebeluşesc "Siii yuuu suuuunnn!!!"

luni, 3 martie 2014

Descoperă curcubeul!

3 comentarii

Cât de frumos s-a jucat măsmăruţa acum câteva zile! Şi ce încântată a fost de îmbinarea de culori şi făină! Da, e adevărat, la urmă dezastrul a fost la el acasă, însă nu mai are nicio importanţă dacă piticul e fericit, nu?
Din nou este vorba despre culori şi curcubee, însă de data aceasta sub o altă formă. Ideea originală conţinea doar trei coli colorate, eu am ales să folosesc mai multe, plus un adaos de curcubeu, pe care noi l-am mai utilizat şi cu alte ocazii.
Ca şi materiale am folosit capacul unei cutii de pantofi, colo colorate de hârtie (le-am găsit la Lidl de câteva săptămâni la un preţ foarte bun), foarfecă, lipici şi un curcubeu puzzle.


Am tăiat în jumătate colile de hârtie, le-am lipit pe capacul de cutie, apoi le-am pudrat cu făină.


Cu ajutorul unei pensule mari, măsmăruţa a trebuit să descopere curcubeul ascuns, sau să picteze mai bine spus "uscat".Şi curcubeul puzzle a făcut într-un final o baie de făină, măsmăruţa fiind foarte încântată şi de făina în sine căci, atunci când bătea din palme, observa că poate face "norişori" de praf.


Astfel am avut ocazia de a exersa culorile prin joacă şi de a avea totodată şi o experienţă senzorială la îndemâna oricui.

sâmbătă, 1 martie 2014

Ghiocei şi 1 Martie minunat să aveţi!

2 comentarii

Ghiocei adevăraţi, culeşi cu mânuţă de măsmăruţă, mirosiţi cu nas de mămică, dar şi ghiocei lipiţi, desenaţi, coloraţi sau pictaţi. Cam cu astfel de activităţi ne-am pregătit noi de primăvară şi de 1 Martie.
Dimineaţa am început-o ieri cu două coli de hârtie, din care una verde, creioane, lipici, un ghiocel primit ca mărţişor - pentru inspiraţie - şi voie bună.


Apoi, am decupat un ghiocel în trei bucăţi, pe care măsmăruţa, mare amatoare de felul ei de lipiceală, l-a potrivit, ajutată de mine, pe hârtia albă (rezultatul se află în fruntea articolului :) ).


Apoi am ieşit afară, de unde a cules ghiocei pentru mami. Ghiocei pe care a avut nespusa plăcere să îi pună singurică în borcănelul cu apă ce i l-am pregătit, aşa că a ieşit supă de ghiocei, căci au ajuns cu totul în el...lăsăm copilul să se exprime şi îi admirăm aşa:)
Apoi a desenat un ghiocel pe care mami s-a străduit să îl deseneze în cel mai frumos mod cu putinţă, ca mai târziu, să încheiem ziua cu pictura de rigoare, bineînţeles, tot ghiocei.


Aşadar, am dat startul la primăvară, aşa că ar fi bine să nu mai ningă anul acesta! 
În plan avem şi o ieşire în natură, în căutare de alte  floricele de primăvară şi urzici (că tot am primit o idee în acest sens), pe care mami are de gând să le strângă şi să le gătească, însă vă spun de pe acum că tot ea le va mânca, căci are îndoieli serioase că tati sau măsmăruţa vor gusta din ele.
Vă doresc o primăvară minunată şi un 1 Martie plin de soare!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Jo's blog :) Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template